Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tältet på plats på Behrn arena

Den kallaste november på 40 år försenade konstgräsläggningen i Behrn arena. Men projektet biter inte i gräset för det. För att få upp värmen som behövs för att mattlimmet ska fästa beställde Örebroporten ett 70 meter långt och åtta meter brett tält. Det kunde NA rapportera om i december. Nu står det jättelika tältet på plats.

– Vi får räkna med att det står där minst en månad, säger Rolf Karlsson, Örebroportens förvaltningschef. Det är fortfarande ganska väderberoende, om det faller snö på planen måste vi skotta bort den innan vi kan flytta tältet dit. Om vi som idag får ha uppehåll så kommer det att gå bra.

Det är en halv hektar konstgräs som ska läggas på plats på Behrn arena. Projektet var från början planerat att genomföras under VM-uppehållet i somras men en sen upphandling fördröjde starten till november. Den stränga kylan medförde då att mattlimmet inte fick något fäste. Nu har man alltså löst problemet med ett tält där man kan få de plusgrader som krävs för att mattan ska komma på plats. Långtidshyrningen av tältet landade på cirka 140 000 kronor.