Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk efter före i Hällefors

Hällefors Angående upprustningen som sker i Hällefors. Jag ser med glädje hur bland annat lekparker byggs, träd planteras, infarten får ett lyft och snart även centrum. Jag uppskattar verkligen att det satsas skattepengar på detta.

Däremot har jag synpunkter på hur skattepengarna rinner som vatten till enligt mig onödigt kostsamma projekt. Jag är medveten om att Formens hus blev rejält mycket dyrare än vad som var tanken och att Godtemplargården snart ska rivas. Snart är det även dags för före detta kommunhuset att få en rejäl upprustning. Välbehövligt, men här är det enligt mig dags att dra i handbromsen för att inte göra om samma misstag igen. Att tänka efter före är inte så dumt.

Det gamla kommunhuset är en skatt, en mycket fin byggnad som vi bör vara rädda om. I dag är den inredd för att passa till kontor och det anser jag att vi ska tänka på.

Låt huset få en rejäl upprustning med nya fönster och ny ventilation, rusta sedan rummen med färg och tapeter men riv inte väggar för att anpassa till en annan verksamhet.

Låt biblioteket få flytta in på bottenplan och eventuellt ytterligare en våning i Formens hus, där passande lokaler redan finns. Kanske kan de övre planen hyras ut till företag alternativt till andra kommunala verksamheter.

Kommunhuset kan åter bli kontor för de som i dag ryms i Formens hus.

Ska exempelvis IFO in i kommunhuset så uppstår ytterligare en kostnad för att åter bygga om/återställa deras nuvarande lokaler. Tänk ett varv till så att vi kan hålla ner kostnaderna och få pengar att räcka till annat.

Orolig skattebetalare som månar om Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel