Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk på hyresgästerna – inte på vinsten, Öbo!

Annons

Ulf Rohlén och Öbo:s styrelse: Tänk om!

När vi hyresgäster i Västhaga och andra områden i Örebro protesterar med orimliga hyreshöjningar, då går Öbo i försvarsställning istället för att föra en bra dialog med sina hyresgäster.

Man pekar bland annat på att man är ett AB och måste tjäna pengar. Det är ju ingen nyhet för oss boende att Öbo är ett helägt AB i Örebro kommun.

Ulf Rohlén! Har du nån gång reflekterat över att vi hyresgäster blir dubbelbeskattade?

Det finns andra möjligheter under en tung renoveringsperiod att till exempel göra avkall på avkastningen till Kommunen. Så gör många bostadsbolag i Sverige.

Låt nu pengarna gå tillbaka till förbättringar i bostadsbeståndet, och normala hyreshöjningar så vi boende kan bo kvar.

I Västhaga blir förändringarna på boendekostnaden katastrofalt skyhöga. Notera att jag skriver boendekostnader och inte hyra.

I Västhaga bor sedan många år äldre, ensamstående,barnfamiljer och handikappade. För övrigt blir hyreshöjningarna i Västhaga mer än 60 procent.

Dem hyresrabatter som erbjuds boende i Västhaga efter renoveringen är oklara. Det beror på om man pratar med Ulf Rohlén, Andreas Hammarbäck eller Per Åberg. Inga klara besked.

I Öbo:s nybyggnationer är hyrorna skyhöga och många lägenheter står tomma trots hyresrabatter under en kort tid.

Var tog omtaget vägen som Ulf Rohlén pratade om i media? För en vettig dialog med oss hyresgäster i Västhaga.

Bengt Blom

talesman för boende i Västhaga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel