Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxichaufför misshandlades och dödshotades i Lundby

(UPPDATERAD 03:34) En 55-årig man slog och hotade att döda en taxichaufför i Lundby sent på fredagskvällen.

Dramat utspelade sig på Mineralgatan strax efter klockan halv tolv. Det började med att taxichauffören och 55-åringen möttes i varsin bil på vägen. Det var trångt på gatan, så de kom inte förbi varandra.

- Då utbröt ordväxling, berättar vakthavande befäl Anders Wallin vid Örebropolisen.

Hotade att dödaTaxichauffören påpekade att 55-åringen körde vingligt.

- Då slog han till chauffören och hotade honom till livet, fortsätter Wallin.

Taxichauffören lämnade sedan platsen. Han hade kunder med i bilen som han åkte och lämnade av.

Beväpnade sig

När taxichauffören lämnat av kunderna var han tvungen att köra tillbaks samma väg igen. 55-åringen var kvar på platsen – han dessutom beväpnat sig med ett tillhygge, troligen ett basebollträ. När taxin åkte förbi riktade han ett slag mot chauffören med tillhygget.

- Som tur var höll vindrutan så det var bara taxibilen som träffades av slaget, inte chauffören, säger Wallin.

Greps för flera brott

55-åringen greps misstänkt för våld- och hot av tjänsteman samt förberedelse till grov misshandel mot taxichauffören. Han var inte alls med på noterna när han skulle gripas utan gjorde sig även skyldig till våldsamt motstånd mot poliserna. Dessutom misstänks han för trafiknykterhetsbrott.

- Taxichaufförens observation om att han körde vingligt kan nog stämma, för han var påverkad av alkohol, uppger Wallin.

55-åringen har testats för rattfylleri genom blodprov. Hans testresultat är inte klart. 55-åringen var så pass berusad när han greps så han lades in för tillnyktring i arresten. Han ska förhöras om brotten han misstänks för senare i dag när han har nyktrat till.