Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parvin knep rollen i Lasse-Maja

Det blev Parvin Hoseinia från Örebro som knep en plats i Lasse-Majauppsättningen vid Länsteatern i Örebro senare i vår. Ett trettiotal sökande fanns på plats vid den audition som hölls 12 januari i år.

Annons
Parvin Hoseinia.

– Jättekul. Jag har gått förbi den här teatern så många gånger och drömt om att få vara med. De är så bra. Jag vill everkligen ha jobbet och har nog aldrig varit så nervös på en

audition, säger hon.

Parvin Hoseinia är yrkesverksam som musikalartist, skådespelerska och dansare och tog sin examen på Balettakademin 2010. Hon har medverkat i flera musikaler, senast som Rizzo i ”Grease” i fjol- årets Boråsuppsättning.

- Den föreställningen ska ut på turné nu, och jag var redan klar för en fortsättning där som jag nu tackat nej till, berättar Parvin.

Hon tycker ändå att valet var enkelt. Att få spela på hemmaplan väger tyngre och hon gillar den verklighetsbaserade berättelsen om stortjuven Lasse-Maja.

- Jag minns honom från skolan, men hade väl ingen superkoll på varför han stal och när det hela utspelade sig. Det verkar inte folk ha överlag. Många jag pratar med tror först att jag ska vara med i Lasse-Majas detektivbyrå, skrattar hon.

För många örebroare

är Parvin bekant sedan tidigare. Åren 2011 till 2013 var hon med i Hjalmars Julburlesque.

Lasse-Maja musikalen är något helt annat.

– Här får jag göra en rad olika mindre roller, bland annat som prostituerad, fånge, en bland folket på torget och så - men jag är också stand in för Maja, den kvinnliga huvudrollen.

Förberedelserna drog igång den här veckan med genomläsning av manus. Pjäsen är skriven av Alexander Öberg och Erik Norberg och premiären är 29 mars. Huvudrollen som Lasse-Maja spelas av Niklas Riesbeck.

Mer läsning

Annons