Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterfestival på Sparbanksbörsen

På lördag samlas ett hundratal medlemmar från länets amatörteaterföreningar till en stor teaterfestival på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Arrangör är Amatörteatersamverkan Örebro län och Studiefrämjandet.

Annons

Under dagen ägnar sig deltagarna åt tre olika workshops, bland annat clownteknik som David Carmel leder. David regisserade Länsteaterns succé Cyrano de Bergerac som spelades under hösten. Övriga workshops är Våga använda rösten med Kristina Snow och Performance Art med Jon Loxbo.

Slår sig samman

Senare under lördagskvällen händer det något unikt. Tre mycket aktiva revyföreningar i länet: Gôrskôj från Karlskoga, Kraxkompaniet från Kumla och Lekebergs Revysällskap slår sig samman och gör en föreställning med ”det mesta av det bästa”. – Det blir alltså en hejdundrande revymix som serveras för festivaldeltagarna tillsammans med en god middag. Varje förening gör sina egna nummer som blandas på klassikt revymanér och avslutningsvis möts alla i en stor final. Totalt medverkar 25 personer på scenen, säger Gunilla Pihlblad från Lekebergs revysällskap.