Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia felar - men du betalar

örebro län Vid påsk gick mitt bredband sönder. Felet satt i väggen. I två dagar var jag i princip blind för vad som hände ute i världen. Inget nät och ingen tv.

Sedan fick jag ett mobilt bredband som ersättning, som jag fick betala 259 kronor för. Pengar som det hette att jag skulle få tillbaka, när jag returnerade modemet. Men vad hade jag för val, med tanke på coronan som precis börjat spridas?

Det tog sedan fyra dagar att få bredbandet lagat.

Efter någon vecka kom en värdecheck det skulle kosta 50 kronor att lösa in. Med andra ord skulle jag betala Telia 50 kronor, för att deras grejer var sönder.

När jag ifrågasatte detta, ombads jag skicka checken tillbaka, med ett kontonummer pengarna kunde sättas in på. Något jag gjort för flera veckor sedan.

Jag har fortfarande inte sett till mina 259 kronor eller ersättningen för de dagar då mitt bredband inte fungerade. Trots flera timmar i telefon, kontakt på FB och via Telias egna sidor.

Jag har nu justerat min faktura från Telia denna månad, så att jag åtminstone får mina 259 tillbaka. Med stor risk för att Telia antingen stänger av mitt bredband eller kommer att skicka inkassokrav. Då de vet att jag som privatkund är totalt maktlös mot vad de än kan tänkas göra. Till skillnad från dem, kan jag knappast skicka något inkasso.

259 kronor är mycket för en sjukpensionär, men en skitsumma för Telia. Ändå tycks de göra allt, för att inte behöva betala tillbaks mina pengar.

Urless, snart fd Teliakund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel