Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia har satsat på att bygga ut mobilnätet

Telia har under några år stortsatsat på att bygga ut sina mobiltelefoninät och i höst ska det börja märkas i bland annat Tiveden. Men i Lekeberg hade man problem i början av veckan.

Sydnärke. Finnerödja och Stjärnsund är två av de områden som nämns där mobilnätet har förbättrats.

– Utbyggnaden är rikstäckande, och det här är några av de områden som Telia nu ska få bättre täckning i, säger Iréne Kroon, pressansvarig på Telia.

Det är inte bara den nya 4G-tekniken som byggts ut, även 3G och 2G-nätet har förstärkts.

– 4G-täckningen har ökat, men för att säkra täckningen har man också förbättrat de övriga näten, säger Iréne Kroon.

Utbyggnader har också gjorts i Kumla, Hallsberg, Askersund, Laxå, Degerfors, Lekeberg och Hallsberg. Även i trakten kring Olshammar ska täckningen nu vara bättre.

– Sammanlagt ska man nu ha täckning i 99 procent av alla områden, säger hon.

Detta sedan det tidigare på många ställen i glesbygden inte funnits täckning.

Under måndagen och tisdagen märktes utbyggnaden dock inte i Lekeberg. Där var det stora problem med mobiltelefonin, vilket påverkade Telias kunder och land annat kommunens telefoni.

– Det stämmer att vi har problem med mobilerna. Ibland fungerar de, ibland inte alls, sa Ellinor Arvidsson, kommunikatör på Lekebergs kommun. Vi har ställt om våra telefoner till 2G och då fungerar de hjälpligt.

Enligt Telia beror felet på problem med utrustning vid telemasten. När ny utrustning kan levereras var på tisdagseftermiddagen oklart.