Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testande mittbacken nätade mot Åtvid

29-årig landslagsman i en U21-match på Kopparvallen. Mittbacken André Hainault imponerade och nätade för ÖSK.

- Han gör det bra. En fysisk och rejäl mittback, som har väldigt spännande meriter. Det är alltid svårt att gå in och spela just mittback med spelare man aldrig träffat, och någon gång klickade det lite i samspelet. Men totalt sett gör André en bra match, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

ÖSK vann med klara 4-1 efter en riktigt bra insats lagmässigt. I första halvlek gav Christer Lipovac ÖSK ledningen med ett fint skott.

Strax efter paus skickade Hainault in 2-0 på en hörna. Sedan gjorde Felix Möller 3-0 innan Åtvidaberg reducerade på straff - orsakad av Hainault.

- Domaren har ju alltid rätt, men den var diskutabel, tycker Axel Kjäll.

Ebrima Jaiteh gjorde sedan 4-1, fint framspelad av Jonathan Lundberg.

Också Junior Bangura provspelade, en 20-årig mittfältare som kom fram i Elfsborg för ett par år sedan, men som nu via IFK Hässleholm hamnat i Hanaskog i division 2.

- Han har varit hos oss i några dagar. Där är det mer fråga om en eventuell framtidskille. Det får vi titta vidare på. Junior gjorde en riktigt bra match som innermittfältare, samlade upp boll och fördelade på ett bra sätt, säger Axel Kjäll.

I fallet Hainault är det inte fråga om någon framtidssatsning i förstone.

- Nej, där handlar det om en spelare som kan gå in och förstärka truppen direkt. Vi ska samla våra intryck i ledningen och se vad vi kommer fram till, säger Kjäll.

Läs mer i onsdagens NA, pappers- eller e-tidning!