Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thao vill att vi ska få leva ett gott liv

Med ”Veckans örebroare” inleder Stadsliv en serie där vi lyfter fram folk som gör något speciellt för sin stad. Först ut är Thao Vuong Bengtsson som jobbar för ett hållbart samhälle.

Hon utstrålar glädje, hopp och eftertanke. Med små medel vill hon skapa möjligheter så att vi och kommande generationer ska få leva ett gott liv. Tänker vi på vad som händer på fredag får uttrycket ”gott liv” flera meningar. Livet ska inte bara vara gott i största allmänhet. En del av det goda livet, kryddan, är maten. Och på fredag blir det Matfestival i Vivallaparken som Thao är med och organiserar.

Fem år har gått sedan hon

lämnade Vietnam för Sverige. Varför? Jo, här fanns goda möjligheter att fördjupa sina kunskaper i hållbar utveckling. I Uppsala studerade hon och träffade maken Petter som är hudläkare.

Från Uppsala till Örebro flyttade paret 2011 och 2013 fick Thao praktikjobb hos Öbo, Örebrobostäder, och det innebar att hon fick arbeta med det hon önskade mest av allt, miljö och människor.

Ett exempel på detta är projektet ”Sommar i Vivallaparken”. En del i detta är ”Vi är Örebro” där ungdomar i projektet skapar konst ihop med en konstnär i Förorten i Centrum.

Mer info på facebookgruppen ”Sommar i Vivallaparken”.

Efterlysning: Är du veckans örebroare? Eller vet du någon annan som gör något speciellt för staden? Mejla till [email protected]