Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed Björk i pole position – tappade och blev tvåa i WTCR-premiären

Thed Björk Bang-Melchior hade pole position och bra läge för seger i WTCR-premiären i Marocko.
Men den regerande världsmästaren fick nöja sig med en andraplats efter att tappat ledningen i första kurvan.
Vann gjorde veteranen Gabriele Tarquini.
– Folk pratar om min pension men här står jag och utvecklas fortfarande och njuter av min racing, sa Tarquini efteråt till WTCR:s officiella hemsida.

Annons

(+) LÄS OCKSÅ: Världsmästare Björk lutar sig tillbaka: ”Är inte alls samma fulla satsning – väntar tills det blir VM-status igen”

2017 blev Karlskogabon Thed Björk Bang-Melchior världsmästare i banracing, WTCC. Efter det har mycket hänt. Utöver att ha tilldelats NA:s guldklocka så har WTCC upphört och är inte längre VM-klassad. I år handlar det i stället om WTCR som är en världscup utan VM-status och körs med samma typ av bilar som kördes i STCC i fjol.

Och Björk är dessutom utlånad till Hyundaiteamet Yvan Muller Racing.

Den första tävlingen körs i helgen i marockanska Marrakech och det började bra för Vretstorpssonen Björk.

Han var snabbast av alla i kvalet och lyckades ta pole position i racet.

– Pole position är en bra placering men det här är första racet av 30 och det kommer att hända mycket under året och jag är bara glad att jag är snabbast nu, sa Björk efteråt enligt WTCR:s officiella hemsida.

Och det skulle hända saker redan i det första racet. Från sin pole position fick Björk se sig passerad redan i den första kurvan av den italienske veteranen Gabriele Tarquini, 56, som tog sin chans att gå förbi.

Längre ner i fältet blev det en stor krasch som medförde i rödflagg. Efter att det tagit ett bra tag att städa upp allt så kunde racet startas på nytt. Men efter att Norbert Mischelisz blivit av med ena hjulet blev det sex varv bakom säkerhetsbil. När sedan bilarna släpptes igen så återstod endast tio varv av de 20 som körs. Och dessa varv innehöll inga omkörningar över huvud taget.

Björk fick därmed nöja sig med andraplatsen bakom Tarquini.

– En riktigt, riktigt bra seger, speciellt eftersom jag är äldst. Folk pratar om min pension men här står jag och utvecklas fortfarande och njuter av min racing, sa Tarquini efteråt.

WTCR-tävlingen i Marocko fortsätter under söndagen med ytterligare två race innan nästa racinghelg avgörs i Ungern på Hungaroring 28-29 april.