Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed efter första testdagen inför VM-guldjakten: "Bilen känns fantastisk"

Thed Björk Bang-Melchior jagar dubbla VM-guld med Volvostallet Polestar Cyan racing.
Med tre veckor kvar till premiären kördes på tisdagen den första av två officiella testdagar på Monza – och efteråt var Karlskogaföraren mycket nöjd med resultatet.
– Enda lilla problemet var en punktering, men jag tar den mycket hellre nu än under en racehelg, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Fjärde snabbast på förmiddagen och åttonde snabbast på eftermiddagen, och totalt 68 varv. Det var Thed Björk Bang-Melchiors resultat när den första av två officiella testdagar inför WTCC-säsongen ägde rum på klassiska Monzabanan i Italien på tisdagen.

Volvo har uppgett att de på egen hand testat motsvarande "mer än den totala körsträckan för åtta STCC-säsonger" under vintern, men tisdagens test var första gången då de nybyggda bilarna ställdes mot de blivande konkurrenterna i VM-serien för standardbilar. Ändå är det svårt att jämföra tider – olika team genomför olika testprogram och hemlighetsmakeriet är stort inför premiären i Marocko om tre veckor.

Men snacket efteråt var i varje fall rejält positivt från Volvolägret.

– Jag är definitivt nöjd med första dagen på Monza. Vi har följt vår testplan och samlat in massvis av data som vi kommer att jobba med inför morgondagen. Det enda lilla problemet var en punktering, men jag tar den mycket hellre nu än under en racehelg, säger Thed i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Bilen känns fantastisk och jag ser verkligen fram till att fortsätta testa i morgon.

LÄS MER (PLUS): Thed om nya stallkompisarna: "Vill återskapa det som jag och Fredrik hade"

Under testerna ställer Volvo vid sidan om Björk och nyförvärvet Néstor Girolami upp med fyrfaldige världsmästaren Yvan Muller, som är anställd som utvecklingsförare och senior rådgivare i teamet, i den tredje bilen eftersom ordinarie föraren Nicky Catsburg valt att i stället köra det klassiska tolvtimmarsloppet i Sebring, Florida, med sitt BMW-team.

Citroënförarna Rob Huff och Medhi Bennani noterade snabbaste och näst snabbaste varvtiderna både på för- och eftermiddagen medan Girolami var tredje, Björk fjärde och Muller femte snabbast på förmiddagen, medan positionerna var sjunde, femte respektive åttonde på eftermiddagen, räknat på bästa varvtiderna.

Björk körde totalt 68 varv, Girloami 63 och Muller 50.

WTCC-testerna avslutas under måndagen.

LÄS MER (PLUS): Thed Björk ska leda Volvo till dubbla VM-guld 2017 – sedan kan teamet lämna WTCC: "Vill vinna nu"