Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed kung i Göteborg - Göransson bröt

Thed Björk startade som tvåa, körde om i första sväng - och dominerade TTA-racet i Göteborg från start till mål. Fredrik Ekblom drygade ut totalledningen - men Richard Göransson tvingades bryta.

Annons

Göteborg bjöd på ett spännande och oerhört dramatiskt TTA-race.

Ja, spännande om alla placeringar utom den första. Karlskogingen Thed Björk, Volvoföraren som kvalade som tvåa, pressade Alx Danielsson stenhårt genom första kurvan, tog sig förbi i andra och höll sedan ledningen under de 45 varven.

- Det känns jättehärligt. Det var varmt och påfrestande, säger Thed till TV10.

Örebroarna Richard Göransson och Fredrik Ekblom hade en betydligt jobbigare eftermiddag i Göteborg.

BMW-föraren Göransson, som fick starta först på tionde plats, hade tagit sig upp till åttonde när han på 13:e varvet smällde rakt in i en däcktrave som Jan Brunstedt buffat ut på banan. Därmed var hans race över.

Redan under de inledande varven hade mästerskapsledande Ekblom, som startade som fyra, fått en knuff på bakskärmen av Daniel Haglöf, snurrat och fått börja om från 16:e-platsen.

- En missuppfattning, jag tror inte att Daniel ville köra på mig och vända på mig. Han har bett om ursäkt efteråt. Fair enough, säger Ekblom till TV10.

Därifrån attackerade Ekblom stenhårt hela racet och via flera galna omkörningar tog han sig till slut upp på en femteplats i mål.

Ekblom, som även noterade snabbaste varvtiden under racet, behåller mästerskapsledningen.

Alx Danielsson, som startade i pole, tog andraplatsen. Robert Dahlgren blev trea.

- Jag fick en toppenstart, men det var skitigt på min sida av banan. Thed var jättestark. Tur att han körde om mig, jag hade aldrig kunnat hänga på, säger Danielsson till TV10 om den tidiga omkörningen.

Segern tar Thed Björk upp på andraplatsen i sammandraget medan Ekblom, trots strulet, drygade ut totalledningen från från 15 till 21 poäng.

Läs mycket mer om TTA-deltävlingen i Göteborg i söndagens NA, papperstidningen!