Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Thed måste bestämma sig"

Flash Engineering laddar om efter den sämsta säsongen någonsin.
Frågan är om det blir med eller utan Thed Björk?

Han har konkurrens av två utländska förare.

– Thed måste bestämma sig om han ska flänga och fara i USA eller om han ska vinna STCC, säger teamchefen Jan ”Flash” Nilsson.

Om en knapp månad går startskottet för Flash Engineerings STCC-säsong. Fortfarande återstår den kanske viktigaste pusselbiten: Vem som kör den ena av teamets två bilar. Thed Björk kommer från en strulig säsong som präglades av haverier, krascher och slutade med en blygsam femteplats. Teamet blev bara trea i mästerskapet – det sämsta resultatet sedan STCC-serien startade 1996.

”Tävlar bara för att vinna”Ett likadant år till är uteslutet.

– Thed levererade inte, inte teamet eller jag heller. Nu håller vi på och gör om sättet vi jobbar med bilarna, vi flyttar om och förändrar internt för att försöka få till ett annat sätt att arbeta på. Det får inte fortsätta som i år, jag tävlar bara för att vinna, säger Nilsson.

Direkt efter säsongen trodde Thed Björk att han och teamet skulle komma överens om ett nytt kontrakt inom någon månad. Men tiden har gått, och något besked har inte kommit. I stället har Thed tillbringat en hel del tid i USA där han bland annat hjälpt till i ett rallycrossteam.

Något som teamchef Nilsson ser som ett problem.

– Han har haft hjärnan på andra saker och teamet har ibland kommit i andra, tredje eller fjärde hand. Det är någonting jag måste få veta om han ska fortsätta; om han är helt inställd på STCC och att vinna nästa säsong.

Är Thed det enda alternativet?

– Nej, vi har två till på ”shortlist” som vi ska förhandla med om vi får ihop budgeten.

Är det svenska förare?– Nej. Alla etablerade svenskar har redan kontrakt och det är ett för stort glapp där under. JTCC har inte varit någon bra plantskola under de senaste åren.

Thed Björk upplever inte att hans andra åtaganden har stört STCC-satsningen.

– Det har inte tagit någon fokus. Det har antingen varit under långa uppehåll eller efter säsongen. Men vi får sätta oss ner och prata om det, säger Thed.

Är du orolig?– Nej, det brukar ta tid. Jag har inga andra funderingar just nu.