Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed och Ekblom regnade bort i kvalet: "Frustrerande"

Ösregn. Då var Volvoförarna Fredrik Ekblom och Thed Björk Bang-Melchior långt efter i lördagens WTCC-kval i Moskva.

Annons

Hällregnet i Moskva gjorde att det gick nästan 20 sekunder långsammare än normalt för toppförarna i lördagens kval till söndagens båda race i VM-serien WTCC.

Och ytterligare långsammare för Volvoteamet Polestar Cyan Racing, med örebroaren Fredrik Ekblom och karlskogingen Thed Björk Bang-Melchior som förare.

Av 17 bilar till start var Ekblom 14:e och Björk 15:e i den första kvalomgången, vilket innebär att det blir deras startpositioner i båda söndagens race. Ekblom var 4,3 sekunder långsammare än kvalvinnaren Nicky Catsburg, Lada, och 1,25 sekunder från att ta en av tolv platser i den andra kvalomgången. Björk var ytterligare en tiondel långsammare.

– Det här är givetvis inte det resultat som vi hoppats på. Men även om det är väldigt tufft för mig som racerförare måste vi komma ihåg det faktum att det här är vår första säsong och att vi har liten eller ingen erfarenhet av att köra i regn med den här nybyggda bilen. Vi håller tummarna för att det blir torrt i morgon, men vi kommer givetvis att fortsätta att jobba på racesetup som fungerar om det är blött, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

– Det är samma problem som vi haft i blöta race tidigare: Vi har helt enkelt inte testat nog många kilometer med den här bilen i blötan, och det finns inga tid för oss att testa vidare under säsongen, säger Björk i samma pressmeddelande.

Stallets motorsportchef Alexander Murdzevski Schedvin uttrycker förståelse för förarnas känslor i samma pressmeddelande:

– Klart det här resultatet är frustrerande för teamet, inte minst eftersom Thed och Fredrik visade lovande fart i de torra träningspassen på den här fantastiska banan (Thed femma både fredag och lördag, Fredrik åtta–nia). Blötan är inte vår vän under det här tidiga skedet av utvecklingsarbetet med bilen, men dagar som den här bygger karaktär och vi ser fram emot racen i morgon, säger han.

Catsburg vann inte bara första kvalomgången utan dessutom hela kvalet, och får därmed starta som tia i första racet och från pole position i det andra.