Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed överlägsen – tog tredje raka

Thed Björk Bang-Melchior fortsätter tokdominera STCC. I första racet på Anderstorp tog den regerande mästaren tredje raka segern.

Annons

Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior var bara tvåa i fredagens kval till lördagens första STCC-race, men eftersom Richard Göransson blev nedflyttad fem startplaceringar på grund av en incident i premiären i Skövde för tre veckor sedan fick Volvoföraren starta i pole position.

Och därifrån dominerade han racet. Tog starten och ledde över tolv varv och in i mål. Fredrik Ekblom startade som tvåa men fick en dålig start och blev omedelbart omkörd av Fredrik Larsson. Utmanade de första varven, men lyckades inte utmana och tappade sedan sex sekunder på Larsson. Daniel Haglöf fyra, Emma Kimiläinen femma och Richard Göransson kvar på den sjätteplats där han fick starta racet.

Segern var Thed tredje raka i säsongens tredje race, och dessutom har han varit tvåa i de båda poänggivande kvalen. Totalt har han därmed samlat in 111 av 125 möjliga poäng så här långt och är totalt överlägsen i sammandraget, 38 poäng före teamkompisen Ekblom. Larsson är trea, fem poäng bakom Larsson, och RIchard Göransson sexa.

Lördagens andra race startar 15.50.