Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thed snabbast inför STCC

Sista testet inför premiären – då krossade Thed Björk konkurrenterna.
Björk satte torsdagens bästa varvtid med nästan en halv sekunds marginal – oceaner av tid i sammanhanget.

– Vi har varit smarta och jobbat hårt. Det betalade sig, säger Thed.

När STCC körde officiell testdag på Gelleråsen förra veckan var Thed Björk tvåa såväl på förmiddagens som på eftermiddagens testsession.

När det sista testet inför helgens premiär i torsdags avverkades på danska Jyllandsringen, strax utanför Århus, släppte Björk lös sin BMW och var solklart snabbast.

Thed avverkade den 2,3 kilometer långa banan på strax över 70 sekunder. Tvåan i testet, fjolårsmästaren Tommy Rustad, var nästan halvsekunden efter. En i sammanhanget mycket stor marginal. Och Björk var förstås mycket nöjd när dagen summerades.

– Det är roligt, men samtidigt vet vi inte vad danskarna kommer att göra, de kommer inte hit förrän på lördag. Så vi måste vänta och se var alla står sig, säger Thed.

Helgens premiärtävling inleds med det första kvalet, i morgon lördag. Topp åtta därifrån slutkvalar på söndag förmiddag, och på eftermiddagen körs de två racen.

I veckan blev det också klart att Thed Björk och hans team Flash Engineering kommer att köra hela den danska serien DTC som ett komplement till STCC. Serierna kör i år fyra gemensamma deltävlingar, varav helgens premiär är den första. Förutom de fyra tävlingarna består DTC-kalendern av ytterligare fyra racehelger, två till på Jyllandsringen, ett på Padborg Park och ett på Ring Djursland.

– Det blir jätteroligt med fler race, och dessutom kommer det att gynna oss i STCC eftersom vi får köra mer på Jyllandsringen. Givetvis kör vi för att vinna även i den serien, men det kommer bli tufft, det finns som sagt några riktiga toppförare i Danmark, säger Thed.

Enda bekymret är att tävlingen på Padborg går samma helg som Kanonloppet avgörs i Karlskoga i augusti, men det ska inte hindra teamet.

– STCC kör ju lördagar och DTC söndagar, så vi ska försöka hinna ned. Vi missar ju kvalet i DTC, så vi får starta sist, men det ser vi bara som en utmaning, säger Thed.