Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Theds bästa WTCC-helg

Thed Björk Bang-Melchior svarade för sin bästa WTCC-helg hittills i år.

Annons

Det blev något av följa John när WTCC-cirkusen intog stadsbanan i portugisiska Vila Real. Eftersom omkörningsmöjligheterna var små utkristalliserade sig det inledande loppet till en enda lång bilkö på den snabba banan med en topphastighet på 240 km/h.

Den ende som egentligen tappade placeringar var Thed Björk Bang-Melchior som hade femte startposition, men som blev passerad av mästerskapsledaren José-Maria Lopez, Argentina, i starten.

På sista varvet tvingades Thed dessutom släppa aggressivt attackerande britten Rob Huff förbi sig i kampen om sjätteplatsen. Det var också den enda renodlade omkörningen under hela loppet.

Loppet vanns av nederländaren Tom Coronel före britten Tom Chilton. Trea blev nederländaren Nicky Catsburg.

I det andra loppet startade Thed från sjätte position och den placeringen höll han hela vägen. Här segrade hemmaföraren Tiago Monteiro före fransmannen Yvan Muller. Trea blev ungraren Norbert Michelisz.

Totalt samlade Thed 14 poäng vilket är hans bästa tävlingshelg för i år. 12 inkörda poäng i Ungern var bästa resultatet tidigare.

Därmed passerade även Thed även örebroaren Fredrik Ekblom i VM-tabellen. Ligger nu tolva på 41 inkörda poäng.

Theds nye WTCC-stallkompis Robert Dahlgren, som tagit över Fredrik Ekbloms plats hos Volvo, slutade på 13:e plats i första loppet men bröt det andra på grund av tekniska problem.

José-Maria Lopez blev femma i båda loppen och leder mästerskapet överlägset på 244 poäng. Tiago Monteiro är tvåa på 143.

WTCC tar nu sommarlov. Nästa lopp körs i Argentina första helgen i augusti.