Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thore föreslår att en folkpark ska byggas

HÄLLABROTTET. Om Kumlaföretagaren Thore Oskarsson får som han vill kommer Kumla att få sin första Folkets park.

Annons

I en medborgarmotion slår han ett slag för att kommunen ska bygga en dansbana. Hans spaning är att dansintresset är på väg mot en ny renässans– mycket tack vare tv-program som Let’s dance och Dansbandskampen.

Oskarssons tänkta folkpark ska ligga vid Lugnetbrottet mellan Hällabrottet och Kvarntorp.

– Platsen är perfekt. Här finns redan staket och finns det någon som vill planka in får de simma, säger han och pekar ut var den tänkta entrén ska ligga.

För att idén ska kunna bli verklighet krävs det enligt Oskarsson att kommunen står för kostnaden och ägandet, och att driften sköts av ideella krafter som tar hand om intäkterna. I det sammanhanget nämner han Kumla Barnens Dags-förening och Yxhults IF.

– De får ju ändå bidrag från kommunen för sina verksamheter och det här skulle ge de bidragen ett mervärde, säger Oskarsson.

Fyra gånger sommartid tycker han att det skulle anordnas danser vid Lugnetbrottet. Som det är i dag får Kumlaborna åka till Brunnsparken i Örebro eller till Jakobs Loge i Degerfors för att få ta sig en svängom.

– Jag tippar att det skulle komma mellan 800 och 1 000 personer om Lasse Stefanz stod för dansmusiken.

På folkparksområdet tänker sig Oskarsson en servering och lotteristånd. Givetvis ska det finnas tak över både dansbana och servering. Bilparkering ser han inte heller som något problem då Ytongbanan ligger på lagom gångavstånd från den blivande folkparken.

Annons