Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Ulf Landin: "Han tjänstgjorde som ledare vid Frälsningsarméns kårer i Lindesberg, Karlskoga, Degerfors"

 
Minnesord i NA
Visa alla artiklar

Frälsningsofficeren, major Ulf Landin, Stockholm, har befordrats till härligheten. Han avled i sitt hem den 26 februari i en ålder av 69 år och lämnade sin hustru, sin kusin och sin plats i Frälsningsarméns kår på Kungsholmen och Farstastrandkyrkan.

Annons

Ulf föddes i Stockholm och kom genom sina föräldrar i kontakt med Frälsningsarmén. Där kom han till tro och engagerade sig från tidig ungdom.

Efter utbildning vid officersskolan blev han frälsningsofficer år 1975. Han tjänstgjorde som ledare vid Frälsningsarméns kårer i Strängnäs, Lindesberg, Karlskoga, Degerfors och Sundbyberg.

Under många år arbetade Ulf Landin bland annat som revisor vid Frälsningsarméns högkvarter, med högkvarterets posthantering, Frälsningsarméns arkiv i Sverige och dess museum.

År 2002 gifte han sig med Birgit Runesson. Paret var bosatt i Stockholmsförorten Farsta. Förutom sitt engagemang som frälsningssoldat på Kungsholmen i Stockholm deltog Ulf, tillsammans med sin fru, i arbetet i Farstastrandkyrkan i närheten av parets hem.

Ulf var en originell, godhjärtad, spontan och humoristisk person med ett brinnande intresse för tåg, något han fått med sig från sin far och sin farfar. Ulf var även en skicklig fotograf som oftast hade minst en kamera med sig under sina många tågresor.

Ulf Landin saknas närmast av hustrun Birgit, kusinen Agneta och vänner i Frälsningsarmén och Farstastrandkyrkan.

Karin Larsson

Vill du skriva ett minnesord?

NA publicerar kostnadsfritt minnesord efter nyligen avlidna personer. Vi avvaktar dödsannonsen och publicerar sedan minnesordet.

Några saker att tänka på:

► En bra maxlängd är cirka 2 500 tecken, då minnesordet annars blir för texttungt. 2 500 tecken motsvarar ungefär en A4-sida text.

► Undvik att skriva i du-form, eftersom texten ju riktar sig till NA:s läsare.

► Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte publicera utdrag ur dikter och sånger.

► Vi publicerar gärna en bild av den avlidne.

► Glöm inte dina kontaktuppgifter, om vi behöver fråga dig om något.

Om du vill mejla: [email protected]

Om du vill skicka brev: NA, Familjeredaktionen, Klostergatan 23, 701 92 Örebro.

Om du har frågor: Mejla till [email protected] eller ring 019-15 50 90.

Redaktionen kan komma att redigera insänt material.