Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Ulla Andersson: "Hon var en mycket duktig sjuksköterska"

 
Minnesord i NA
Visa alla artiklar

Efter ett långt liv har Ulla Andersson, Värhulta, Edsberg, avlidit.

Annons

Ulla föddes på Värhulta gård 1930. Föräldrarna var Signe och Hugo Andersson.

Mamman var sjuksköterska och fick ge upp sitt arbete vid giftermålet 1925.

Efter skolgång i Edsbergs kyrkskola fanns det arbete på gården, som Ulla deltog i. Sedan blev det Mullsjö folkhögskola, först i Kortebo och sedan Mullsjö i två år. Det gav behörighet till sjuksköterskeutbildning i Karlstad, där Ulla tog examen 1956.

Första tjänsten som sjuksköterska var på lasarettet i Arvika. Andra tjänsten var på kirurgavdelningen i Kristinehamn. Där var Ulla i 22 år, även som avdelningssjuksköterska och chef för två stora kirurgavdelningar.

Mamma Signe dog, och Ulla behövde bistå pappa Hugo. Därför kom Ulla till Askersunds sjukstuga där hon arbetade tills hon blev pensionär. Det var närmare till Edsberg.

Ulla var en mycket duktig sjuksköterska, mycket noga och generös samtidigt som hon var glad och humoristisk. Lediga dagar skötte hon hemmet på Värhulta. Matlagning och framförallt att baka små kakor tyckte hon om. Många talar om hur utsökt gott kaffe hon bjöd på, samtidigt som hon städade, åter städade och var oerhört renlig som sjuksköterska på en avdelning.

Ullas perennrabatter lyste sommartid. Hennes hem var vackert inrett.

Till Edsbergs församling sammanställde Ulla album och värdefulla porträtt med text därtill. Hon var mycket intresserad medlem i Västernärkes hembygdsförening och deltog alltid i deras resor. Även resor till Florens och andra platser i Italien gillade hon och var stolt när hon hade sett pyramiderna i Egypten.

Sista åren vistades Ulla på Lindens sjukhem i Fjugesta. Hon var där en humoristisk, vänlig och omtyckt patient.

Nu är Ullas tid till ända efter ett långt och innehållsrikt liv för andra människor. Per-Anders och Gunilla är hennes syskonbarn. Hennes omtanke till dem och deras barn Erika, Mickael och Ida fanns alltid. Alla sörjer Ulla. Även jag som enda kusin på pappa Hugos sida.

Vi säger tack Ulla och vila i frid i mors och fars grav på Edsbergs kyrkogård med utsikt till Värhulta.

Kusin Karin B-g Nilsson

Fjugesta

Vill du skriva ett minnesord?

NA publicerar kostnadsfritt minnesord efter nyligen avlidna personer. Vi avvaktar dödsannonsen och publicerar sedan minnesordet.

Några saker att tänka på:

► En bra maxlängd är cirka 2 500 tecken, då minnesordet annars blir för texttungt. 2 500 tecken motsvarar ungefär en A4-sida text.

► Undvik att skriva i du-form, eftersom texten ju riktar sig till NA:s läsare.

► Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte publicera utdrag ur dikter och sånger.

► Vi publicerar gärna en bild av den avlidne.

► Glöm inte dina kontaktuppgifter, om vi behöver fråga dig om något.

Om du vill mejla: [email protected]

Om du vill skicka brev: NA, Familjeredaktionen, Klostergatan 23, 701 92 Örebro.

Om du har frågor: Mejla till [email protected] eller ring 019-15 50 90.

Redaktionen kan komma att redigera insänt material.