Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till Norrköping: "Behöver ny utmaning"

Mästarna Norrköping tappar sina två ledande anfallare – och ser ÖSK:s Kalle Holmberg som ersättare. Övergången blir med säkerhet klar inom kort.

-Jag ser det som ett steg i utvecklingen för egen del. Jag har haft det fantastiskt bra i ÖSK, men känner att jag behöver en ny utmaning för att ta nästa steg, och när den här chansen dök upp så kändes det rätt, säger 23-åringen.

Kalle Holmberg är anfallstalangen som många väntat på ska blomma ut på riktigt allvar. I höstas var han riktigt het, och under vårens träningsmatcher skickade Kalle in sex mål på sju matcher.

-Jag tycker att det gick väldigt bra i höstas, och under våren, konstaterar Kalle.

Ändå ställdes han utanför startelvan i premiären.

-Jag har fått spela mycket, men kanske inte på den position jag trivs bäst. Som anfallare. När Martin Broberg gick sönder i premiären medförde det att jag fick spela på en kant. Och på sistone har jag stått utanför startelvan. Klart att situationen i ÖSK spelar in, men samtidigt vet jag att jag gjort lite för lite poäng, och känner att en ny miljö vore bra för mig.

IFK Norrköpings nye tränare Jens Gustafsson, som tagit över efter guldmakaren Janne Andersson när denne nu blir svensk förbundskapten, hörde själv av sig till Holmberg.

-Det visar att han verkligen vill ha mig, och det är inspirerande. Sedan kommer jag ju till en klubb som har ett SM-guld att försvara, och med ett spelsätt som är väldigt likt det vi spelar i ÖSK, säger Kalle.

Norrköping har redan tappat fjolårets skyttekung Emir Kujovic, och dessutom är vasse Christoffer Nyman på väg ut i Europa. Det innebär att ”Peking” är i akut behov av en ny anfallslösning, med bara Sebastian Andersson och unge Joel Enarsson att tillgå.

Kalle Holmberg understryker att det inte finns någon missämja bakom beslutet.

-Absolut inte. Det blir tufft att lämna ÖSK, där man är så tajt med alla spelarna och känner sig hemma. Och jag gillar tränarna jättemycket. Det handlar mer om att jag känner att jag tror att ett miljöombyte är rätt för mig personligen nu, och när det dök upp ett så bra alternativ så vill jag ta det.

Holmberg är inte helt obekant med Norrköping och IFK.

-Jag och Isaac Kiese Thelin var där och tränade en vecka eller två när vi båda spelade i Karlslund. Tränade med A-laget och spelade någon U21-match. Det är ju några år sedan. Sedan låg ÖSK på och jag tyckte att det var bästa alternativet för mig, medan Isaac gick till Norrköping, säger Kalle.

Kiese Thelin hittade en väg ut i Europa från Norrköping, via Malmö FF. Spelar nu för franska Bordeaux.

Klart lär det bli vilken dag som helst. Klubbarna förhandlar om de sista detaljerna.

-Det återstår några detaljer, men vi är båda lösningsorienterade, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

Som beklagar att klubben förlorar en lokal spelare, men väljer samtidigt att se det i ett längre perspektiv.

-Det viktiga är att Kalle fortsätter att utvecklas som spelare, han är bara i början av sin karriär. Jag tror personligen att det kan vara bra för honom med en ny utmaning när det är så han känner, och ser gärna att han återvänder till ÖSK längre fram med nya erfarenheter, säger Sköldmark.

ÖSK har redan tagit in Michael Omoh på anfallssidan, men å andra sidan släppt Alhassan Kamara till Häcken. När Holmberg går lär det bli aktuellt med någon ytterligare anfallare. Omoh och Jonathan Lundberg är de enda renodlade anfallsspelarna, tillsammans med Astrit Ajdarevic som har en bredare roll. Maic Sema, Martin Broberg, Daniel Gustavsson och möjligen Fehrad Ayaz kan användas som anfallsspets, men trivs alla bättre på en kant.