Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbyggnad invigdes av biskop

147 nya kvadratmeter att driva verksamhet i. Notan blev 2,7 miljoner kronor. Nu har biskop Thomas Söderberg invigt utbyggnaden på församlingshemmet.

Annons

Med musik, sång, tal samt med ärtsoppa och pannkakor invigdes på torsdagskvällen den nya utbyggnaden på Hällefors församlingshem.

– Framförallt har vi byggt ut församlingshemmet för att få mer utrymme för vår barn- och ungdomsverksamhet och att Familjecentralen är tänkt att placeras här hos oss, berättade kyrkoherde Arne Rubin.

Givetvis skulle satsningen också invigas på sedvanligt manér som sig bör; med klipp av blå-gult band. För den skull hade ett sådant band monterats upp inne i de nya lokalerna. Biskopen var en av flera som fick hålla i saxen när ceremonin genomfördes.

– Otroligt glädjande att få vara med i den här positiva satsningen som församlingen gör, sade Söderberg.

Utbyggnationen är fördelad till tre våningsplan på vardera 49 kvadratmeter. Hällefors-Hjulsjö församling byter även taket på församlingshemmet. Det ingick inte i projektet, men när byggprojektet startade upptäcktes att en del takstolar var ruttna och då passade församlingen på att reparera hela taket.