Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillgänglig dag ordnas på ”holmen”

Prova på-aktiviteter och dans är två inslag när det ska ordnas en tillgänglighetsdag ute på Borgmästareholmen. Många föreningar och organisationer har nappat och kommer att finnas med under dagen.

Lördagen den 29 maj kommer förhoppningsvis att bli en dag då hela Borgmästareholmen ska fyllas med folk. Då arrangeras en tillgänglighetsdag för personer med funktionsnedsättning, och inbjudna är bland annat boende på gruppboenden i tre län. Men givetvis får även alla andra intresserade som inte har en funktionsnedsättning komma och vara med.

Initiativtagare till dagen är Eva Gustavsson-Kvarnström som driver Borgmästareholmens kafé.

– Jag och min man fick idén förra sommaren, och började direkt kontakta organisationer för att göra vår idé till verklighet, berättar Eva.

Och raden av medarrangörer är lång och omfattar stora delar av länet. Målet är att det ska finnas mycket att visa upp och att prova på. En del av prova på stationerna handlar om olika idrotter, och där kan alla delta och känna på hur det är att ha en funktionsnedsättning.

– Jag kommer att starta en utmaning för de lokala politikerna med en tävling i handikappsidrott. Det är ju valår, så inget parti vill väl hoppa av den tävlingen, menar Lennart Jansson från Örebro läns handikappidrottsförbund.

Dagen inleds med en tillgänglighetsmarsch från busstationen ut till ”holmen”. Handikappsanpassade passagerarbåten Wettervik kommer att köra turer för dem som vill resa med båt. På kvällen anordnar FUB en så kallad länsdans till tonerna av Höilands orkester.