Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillstånd för vapenmagasin är ett lågt pris för färre dödade

Replik

Signaturen ”Knytblusen” skrev i NA den 27 december under rubriken ”Åsa-Nisse är inte problemet Damberg” om förslaget att man ska ha tillstånd för löstagbara vapenmagasin.

Knytblusen tror inte att de kriminella kommer att ställa sig i kö för att ansöka om licens för sina vapenmagasin. Det tror ingen annan heller. Det är inte det som är meningen med lagförslaget utan den möjlighet som ges polisen att beslagta vapenmagasin på samma sätt som man i dag kan beslagta vapen utan licens.

Man skulle tro att även jägare och skyttar skulle välkomna ytterligare ett steg för att hjälpa polisen i arbetet mot skjutningarna. Men knytblusen bekymrar sig för att ”alla hederliga jägare och skyttar för dyra pengar måste ansöka om licens i de fall de behöver anskaffa ett nytt magasin”. Hur ofta händer det på en skala? Hur högt pris i förhållande till försöket att minska dödandet på gatorna?

SD, KD, C, M och L kommer att rösta nej till förslaget i riksdagen. Den skjutträning som Jägarförbundet erbjöd riksdagsledamöterna i riksdagens källare 2010 var ett erbjudande som lönade sig. De fick stöd för vargjakt och de ser till att licensen på vapenmagasin inte går igenom riksdagen. Snyggt jobbat!

Elisabeth Hammar

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel