Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timo Räisänen

POP. Tillsammans med arrangören och producenten Martin Schaub har Timo Räisänen tagit ett helhetsgrepp om Ted Gärdestads låtmaterial. Rockaren Räisänen spelar inte ett instrument på skivan utan låter ett litet tajt komp samarbeta med en stor orkester, Göteborg Wind Orchestra, och det blir både himmelskt fint och lite för respektfullt.

Timo och arrangören tar inte ut svängarna så ofta och förutom avsaknaden av ”Sol, vind och vatten” och ”Oh, vilken härlig dag” är det ett greatest hits-baserat urval. Bara vid några tillfällen höjer jag på ögonbrynen. Som i den lågmälda, smygande tolkningen av ”Jag vill ha en egen måne”, Nina Persson-duetten på ”Come give me love” och den storslagna avslutningen med ”För kärlekens skull” som också är final på hela skivan.

Med sin lite kantiga röst tar Timo upp kampen med orkester-arrangemanget och lyckas tillsammans med en gos-pelinfluerad hyllningskör till slut ge dignitet åt hela projektet. Där går Timo för en gångs skull lite utanför den förutsägbara ramen.