Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tina Backman årets yrkeskvinna 

Idag, på tisdagen, utsågs Tina Backman till årets yrkeskvinna av Yrkeskvinnors Klubb. Hon jobbar med formgivning och har en magister i grafisk design.

Tina blev glatt överraskad och märkbart rörd när hon blev mött av en blombukett, diplom, en unik och specialtillverkad ljusstake och beskedet om att hon var utsedd till årets yrkeskvinna.

Tina jobbar som frilansande illustratör och hon beskriver sin stil som lekfull och säger att människor som ser hennes bilder brukar bli glada.

Hon säger att anledningen till att hon är där hon är idag är för att hon har kämpat på och inte gett upp. Det som står på tur för Tina är en utställning i Tokyo.

Årets Yrkeskvinna är ett årligt pris som ges ut av yrkeskvinnors klubb, en förening som bildades för 80 år sedan. Föreningen grundades av medelklasskvinnor som kämpade för att män och kvinnor skulle ha samma rättigheter på arbetsmarknaden. Nu beskrivs föreningen som ett nätverk för yrkeskvinnor.

Medlemmar i föreningen kan ge förslag på vem de tycker förtjänar att få priset och styrelsen beslutar slutligen vem som ska vinna. Priset ges ut för att andra yrkeskvinnor ska få en förebild och för att uppmärksamma någon som har gjort ett bra jobb.