Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio berättelser från Örebro: "Länet är summan av människors historier"

Örebropratarna föddes som en idé av K-G Ekblom och Tomas Jennebo och hade premiär sommaren 2016. Nu är det återigen dags för två veckor med tio berättelser från Örebro.

– Örebro definieras ofta utifrån olika agendor och slogans. Vi vill att Örebro ska definieras utifrån dess människor och deras berättelser, säger Tomas Jennebo.

Tillsammans har han och K-G Ekblom gett människor, vars liv på ett eller annat sätt har influerats av Örebro, tid och rum att prata om sina liv.

– Det känns jättekul att kunna göra det här en sommar till! Många som varit med har upplevt det som terapi att i lugn och ro få reflektera över sitt eget liv. Jag uppmanar alla att ta en timme och lyssna på en annan människas berättelse, säger K-G Ekblom.

I Örebropratarna möts cykelexperter, konstnärer, undersköterskor och robotforskare och formar Örebro med en mosaik av berättelser.

Amy Loutfi studerade till ingenjör i Kanada och kom till Örebro på ett utbytesår. Sedan 2001 jobbar hon på universitetet som professor i informationsteknologi och robotforskare.

– Det har varit svårt. Jag är van att prata om forskningen men det har varit svårare att prata om sig själv. Jag kommer att prata om mitt förhållande till skapandeprocessen som kan upplevas som konst men också hur människan och tekniken påverkar varandra.

Programmet har premiär måndag 17 juli då Staffan Ernestam berättar om sin resa genom musiken och konsten.

För fullständigt schema se: http://www.orebropratarna.se/