Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio borta – då föll ÖSK Söder

4–0 i baken senast följdes upp med uddamålsförlust på stopptid i går. ÖSK Söder har haft en tuff start på höstsäsongen i damernas division 1.– Ingen jätterolig vecka, säger tränaren Niclas Collgård efter 1–2 mot Västerås.

Tidigare under veckan hade ÖSK Söder förlorat med 4–0 mot Nyköping. Till gårdagens match mot Västerås IK tvingades laget till stora förändringar när upp emot tio spelare saknades.

– En svår nivå att vara på. Man vill bedriva elitverksamhet, fast det inte är elit. Och man kan heller inte ställa de kraven på spelarna. Är det jobb så är det jobb, eller är det familj så är det familj, säger Niclas Collgård.

När vissa saknas får andra spelare kliva fram.

– Det som var kul var att vi hade tre spelare födda på 00-talet. De kom in och gjorde det bra. Kul att se.

Inte lika kul då att resultatet gick emot. Efter en mållös första halvlek gjorde Västerås IK 1–0. ÖSK Söder lyckades dock kvittera på en straff genom Sara Strandberg.

– Den hade vi tjänat ihop till, säger Collgård.

Men på stopptid avgjorde Västerås till seger, 2–1.

– En plan som var rena åkern, med vatten upp till fotknölarna. Vid deras segermål halkade en av våra spelare i en närkamp och de kom fri och gjorde mål. Men det är inget vi skyller på. Det är lika för båda lagen.