Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio slutar på socialtjänsten

På två månader slutar tio anställda på socialtjänsten i Ljusnarsberg. Alla har sagt upp sig, inklusive enhetschefen.– Det är frustrerande, säger Ingemar Javinder (S), ordförande i bildnings- och sociala utskottet.

Från den 15 februari till 15 april slutar fem fast anställda, fyra vikarier samt enhetschefen efter att ha sagt upp sig. Dessutom går en anställd i pension. Kvar blir då två socialsekretare, en kontorist samt tre anställda som jobbar med ensamkommande flyktingbarn.

Det har varit hårt tryck länge nu på socialtjänsten. I höstas tvingades kontoret minska sin tillgänglighet mot allmänheten för att försöka jobba i fatt ärenden de inte hunnit med. Redan då talades det om personalbrist och att kommunen utan framgång sökt efter socionomer att anställa.

– Det är problematiskt, men vi måste fortsätta jobba på för att få fatt i personal, både genom ett mer intensivt sökande och via hyrpersonal, säger Javinder.

Varför säger de anställda upp sig?

– Det beror nog på flera olika faktorer, bland annat på arbetsmiljö och arbetsbelastning. Och vår personal har fått jobba mycket hårt för att hinna med, så är det.

Enhetschef Karin Jansson, som själv har sagt upp sig från sin anställning, vill inte kommentera eventuella orsaker till varför hon eller andra anställda väljer att sluta.

– Men samtliga som sagt upp sig går till andra jobb, säger hon.