Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tionde raka säkrade andraplatsen

Andraplatsen i tabellen är ett faktum efter säsongens sista match för innebandyherrarna i division tre.
– Det känns riktigt bra, och idagsläget ser det lovande ut framåt också, säger en nöjd Per Nyberg.

Annons

Innan mötet mot Pålsboda i lördags var det desto oroligare. Sjukdomar, fjällresor och annat såg ut att kunna sätta rejäla käppar i hjulet, men till sist fick WSK Lindesberg ihop två fulla femmor att åka söderut med.

PÅlsboda kämpade bra men Linde hade övertaget, speciellt tredje perioden. Slutresultatet blev 15-5 till Linde (3-0, 1-3, 11-2).

Vinsten var den tionde raka.

– Målsättningen inför säsongen var att komma bland topp fem. Vi har haft ett par svåra säsonger så det kändes hyggligt realistiskt. Och vi nådde dit med råge, tack vare att vi fick ihop laget som behövdes, säger Per Nyberg.

Stommen i WSK som fanns där för några år sedan hittade tillbaka, och att laget dessutom lyckats behålla de yngre spelarna är receptet på framgången.

– Laget vi har nu är det bästa som kan uppbringas utan att rekrytera utifrån.

Drygt en handfull av spelarna har tagit över 20 poäng och även om det inte är världens stabilaste lag bakåt, så har man plockat ohyggligt med poäng framåt konstaterar Nyberg.

Det känns tryggt inför framtida säsonger. Visserligen kan det hända saker som gör att spelare inte längre kan vara med i WSK Lindesberg, men som det ser ut just nu kan nästa säsong bli riktigt bra. Även på några års sikt är utsikterna goda.

– Alla yngre spelare är väl inspelade, dessutom fylls det på bra underifrån med duktiga spelare. Riktigt kul, säger Per Nyberg.