Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tisartalangen nia i JVM

Bäst i Sverige. Men i junior-VM lyckades Andrea Svensson inte försvara bronset från i fjol när medeldistansen avgjordes på tisdagen.

Annons

Andrea Svensson, 18, har redan vunnit SM i ultralång distans och hela elitserien, Swedish league, i orientering i år, hennes första säsong i den äldre juniorklassen D20.

På tisdagen visade jättetalangen, som tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, att hon också står sig bra i internationella sammanhang.

När medeldistansen avgjordes vid junior-VM i norska Rauland tog Svensson en niondeplats. Hon lyckades därmed inte försvara bronsmedaljen på distansen från förra året, men tog likväl en ny topp tio-placering. Svensson var 2,5 minuter bakom segrande hemmalöparen Anine Ahlsand, och var tredje bästa svensk bakom silvermedaljören Johanna Öberg och sjätteplacerade Tilda Johansson.

JVM avslutas med långdistans på torsdag och stafett på lördag.