Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejer får använda de dåliga fotbollsplanerna

Min dotter och hennes lag tränar på Rosta gärde vars planer är helt förstörda av hårt väder men även för att planerna inte flyttas på. De ligger på samma ställe år efter år. I år är planerna bedrövliga, framförallt 7-manna planerna. Kommunen har valt att flytta på två av fyra planer. Gissa vilkas planer var –  jo, killarnas såklart. Dessa planer var inte lika förstörda som de planer som ligger kvar. Här om dagen skadade sig en av tjejerna, stukade foten i ett av hålen i fotbollsplanen.

Ledarna och styrelsen för KIF DFF har klagat men inget har hänts. Vi lever 2020 och debatten kring jämställdheten pågår men inom fotbollen går det extremt sakta, inte bara när det gäller löner och fördelning av ekonomiska resurser till damfotbollen utan även fördelning av fotbollsplaner med mera. Listan kan göras lång.

Det pratas om att få tjejer att inte sluta idrotta för tidigt. Tror ni det bara hjälper med att göra kampanjer och reklam om att fotboll är till för alla om ni inte visar det genom att agera? Visa att ni faktiskt bryr er om och tycker att tjejer och killar är lika mycket värda. Att tjejer har rätt att få spela och träna på bra fotbollsplaner utan att bli skadade som killarna har, att damföreningar har lika rätt att få lika mycket pengarna och resurser som herrföreningar och lika lön när de representerar sitt land i olika sammanhang.

Skärpning!

”Fotbollsmamma”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel