Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer med fart i

Evelina Hyllman, Nova Fredriksson och Vendela Fallqvist deltar i motocrosskolan på Hallsbergs motorklubb. De gillar när det går fort och att hoppa med crossmotorcyklarna.

Annons

Varje måndagskväll under hela sommarsäsongen har Hallsbergs motorklubb motocrosskola. Totalt är cirka 55 barn inskrivna i fyra olika grupper. Två timmars effektiv körtid varje måndag ger deltagarna starka ben och uthållighet.

Koordination och kurvor– Vi tränar koordination, att köra i kurvor och har bromsövningar. De får lära sig att hantera en crossmotorcykel helt enkelt, säger Pär Fallqvist som är en av de fyra tränarna.

Pär tränar mellangruppen på den stora banan och för tillfället kör tre tjejer i gruppen. Evelina Hyllman, Nova Fredriksson och Vendela Fallqvist har inspirerats av sina fäder och bröder till att börja köra. Men det finns fler anledningar till varför de väljer att ge sig ut på banan.

– Det går snabbt, säger Vendela.

– Det är kul att hoppa men i början var jag rädd för att åka utför stupet, säger Nora och visar det beryktade och branta stupet som många tycker är lite läskigt.

De är skyddade från topp till tå när de ger sig ut på banan och visar ingen rädsla när de flyger över hoppen och nästan ligger ner i kurvorna.

– Det gäller att tänka med huvudet och gasa med handen, säger Pär.

Annons