Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjugo nya S-namn

Socialdemokraterna presenterar tjugo nya namn, varav åtta är cirka 40 år och yngre, på sin kommunlista. Men de tre översta namnen, presumtiva kommunalråd, är gamla kända ansikten. Det är Anders Ceder, Irja Gustavsson och Arnold Bengtsson.

Annons

Lindesbergs socialdemokratiska arbetarekommun hade årsmöte i onsdags kväll. Då fastlogs även listorna till kommunfullmäktige samt styrelsen för föreningen som samlar de lokala S-föreningarna.

Bengt Storbacka fortsätter som ordförande i arbetarekommunen. John Omoomian, Tolin Dino är nya ledamöter i styrelsen. Övriga är Anette Persson, Pia Gröndahl, Hans Boström, Hans-Olof Hake, Arnold Bengtsson och Marie Ohlsson.

Samlad lista i år

– Det känns som om vi är på gång. Vi har värvat många nya medlemmar och är snart 400, men målet är 700 medlemmar, säger Bengt Storbacka.

S i Lindesberg presenterar en samlad fullmäktigelista. Förr har flera kommundelslistor förekommit.

Under fjolåret satsade S-föreningarna på många interna studiecirklar som grundning inför valåret och för att utbilda nyare mindre erfarna medlemmar.

Valprogram i maj

På onsdagens årsmöte hanterades även valprogrammet, men det kommer inte att vara färdigt för offentligheten förrän i maj.

– Huvudbuskap är jobben, välfärden, utbildning och möjligheterna i kommunen, det vill säga förutsättningar för exempelvis en bra fritid och kommunikationer, säger Bengt Storbacka.

Annons