Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobias dröm har gått i uppfyllelse

Under hösten har Tobias Karlssons tonårsdröm om en egen dansshow gått i uppfyllelse. Det har gått så bra att föreställningen fortsätter spelas till våren.

Redan som 15-åring drömde Östansjösonen och dansaren Tobias Karlsson om en egen dansshow. Och är det någon som visat att det går att förverkliga sina drömmar är det väl Tobias. Trots mobbning och utanförskap höll han fast vid sin passion för dansen och kan nu leva på det han gillar bäst. ”En dans på rosor” baseras delvis på Tobias eget liv, och behandlar ämnen som utanförskap och sexuell förvirring som han själv upplevt.

– Med hjälp av dansen, med hjälp av en passion, kan man överkomma problem. Våga drömma, säger Tobias Karlsson när NA når honom på telefon.

I showen får man möta fyra skolungdomar. Kärlek uppstår, både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. Sedan får man möta dem 20 år senare, när de har förändrats och hemligheter kommer fram.

– Showen är unik eftersom det är en pardansföreställning och där storyn bara beskrivs med dans och musik. Inte ett ord sägs, berättar Tobias.

Därför tycker han det är extra häftigt att publiken berörs av budskapet, och många har kommit fram efteråt och pratat och torkat en tår i ögonvrån.

Stödet hemifrån, från Hallsberg, är stort och något Tobias uppskattar. Nästan varje föreställning har det suttit någon från hemtrakten i publiken.

– Pappa är så gullig, jag tror han varit här med fyra busslaster. Jag älskar Hallsberg och det betyder jättemycket att folk kommer och stöttar och vill se föreställningen. Och det är roligt att få visa att även en kille från Sydnärke kan genomföra sina drömmar.

När du drömde om en egen show, var det självklart vad den skulle handla om?– Nej, det har växt fram. Det är först på senare år som jag insett att jag har en historia att berätta, historien bakom Tobias.

Föreställningen sätts upp med det nya danskompaniet i tiodans ”Move your feet” som Tobias leder. Den 4 september var det premiär och det har gått så bra att showen fortsätter spelas i vår.

– Vi hade ingen aning om vilken respons vi skulle få. Vi trodde vi tagit oss vatten över huvudet med 45 föreställningar. Men det har varit skithäftigt, en magiskt resa.

Ni spelar till lucia, sen blir det uppehåll till 30 januari. Får du julledigt då?– Nej, sånt håller jag inte på med, säger Tobias och skrattar.

I stället blir det bland annat jobb i Thailand och fortsatt inspelning av nya youtube-serien ”I säng med Tobias Gabriel” med Gabriel Forss.

– Den dan jag inte har något att göra ringer jag och säger att jag lägger av!