Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog JVM-guld – nominerad till gala

I somras tog hon junior-VM-guld. Nu är Tisarens Andrea Svensson nominerad till orienteringsgalan.

Det var vid junior-VM i Norge i somras som Andrea Svensson, som tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, tog JVM-guld i stafett.

Nu är hon och lagkompisarna Johanna Öberg och Sara Hagström nominerade till priset som årets lag vid orienteringsgalan i Göteborg den 14 november.

Övriga nominerade i klassen är Domnarvets damlag, som vann världens två största klubblagsstafetter, Tiomila och Jukola, och IFK Göteborgs herrlag som vann Tiomila.

Hagström är även nominerad som årets junior och årets långdistansare.

Däremot är ingen av länets seniorlandslagslöpare – Lilian Forsgren, Martin Regborn, Filip Dahlgren och Daniel Attås – nominerade till några priser.

Sveriges båda superstjärnor – Tove Alexandersson och Annika Billstam (som på måndagen offentliggjorde sitt beslut att avsluta landslagskarriären) – är nominerade till två respektive tre priser vardera; för årets prestation, årets sprinter och årets långdistanstare respektive årets prestation och årets medeldistansare.