Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog ledarrollen – i första matchen

Första matchen med nya gänget. Då tog Brendan Hines-Ike på sig ledarrollen. – Jag försökte prata hela tiden och vara så verbal som möjligt, säger han efter 4–2-segern mot Djurgården på Behrn arena.

Michael Almebäck är på ingång efter fem säsonger ute i Europa och Erik Moberg är en väletablerad ledartyp med tydlig närvaro på planen. Men ÖSK fick inleda försäsongen med betydlig mer orutinerade mittbackar. Mot Djurgården startade amerikanska nyförvärvet Brendan Hines-Ike tillsammans med Carl Ekstrand Hamrén i mittlåset.

– Huvudsaken för mig var att se till så att vi var bra defensivt och inte gjorde några misstag. Det var en stor uppgift eftersom vi spelade med två unga mittbackar som båda skulle vara väldigt verbala och styra försvaret. Jag försökte prata hela tiden och vara så verbal jag bara kunde. Även om man någon gång säger fel sak så försöker jag alltid prata, säger Hines-Ike.

Vad säger du om din insats?

– Det kändes bra. Jag fick ägna första tio minuterna till att få upp andningen eftersom det var så kallt att spela. Men när jag väl gjort det kändes det bra. Vi visade upp ett par bra saker och jag är nöjd med segern. Djurgården är ett bra lag. De väntar på att du ska göra ett misstag och sen drar de nytta av det, säger han och fortsätter:

– Utmaningen i Europa är att mittbackarna ofta ska vara delaktiga offensivt och det är något jag jobbar mycket med. Det går alltid att utvecklas men jag är nöjd med det jag gjorde i dag.

Var nivån som du hade föreställt dig?

– Man kan aldrig underskatta en motståndare. Jag hade en bra bild av hur de skulle spela, och på många sätt var det väntat också. Vi visste att vi skulle behöva vara fokuserade och skärpta. Det var en svår match och vi visade bra kvalité.

Hur var det att spela första matchen för nya laget i en helt ny miljö?

– Det är mycket att ta in under de här första veckorna. Jag lär mig mycket och kan inte nog poängtera hur bra alla i och runt klubben har varit för att välkomna mig. Det var kul att spela och en bra första match att ta med sig, säger Brendan Hines-Ike.

Han byttes ut efter 60 minuter vid ställningen 1–1. Från sidan fick han sedan se hur ÖSK tog över matchen och vann med 4–2.