Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog SM-silver – i fel sport: ”Smärta från start till mål”

Han är känd som VM-orienterare. Men på lördagen tog Martin Regborn SM-silver – i inomhusrodd.

Se en webb-tv-intervju som Svenska orienteringsförbund gjort ovan.

Örebroaren Martin Regborn, 24, tog på lördagen karriärens tredje SM-silver.

Men till skillnad från de två första som kom i orientering, sporten där Regborn sprungit VM två år i rad, slog han på lördagen till i inomhusrodd. Alltså roddmaskin, där Regborn med sina 72 kilo går in i den lättare av de två viktklasserna, och bara var 1,5 sekunder från karriärens första SM-guld efter att ha lett i 1 900 av 2 000 meter. Hur han värderar medaljen?

– Det är omöjligt att säga, alltså. Det är ett SM-silver i vilket fall som helst, och det går inte av för hackor, säger Regborn, som gjorde sin allra första roddtävling och slog sitt personliga rekord från träning med 1,5 sekunders marginal, till Svenska orienteringsförbundet.

– Man tänker inte så mycket när man kör. Det är bara smärta från start till mål. Det är fruktansvärt. Taktiken var att gå ut hårt och försöka hålla det in i mål. Jag hade nog inte kunnat göra något annorlunda. Han (Axel Ekros, Jönköping) hade en fin spurt på slutet och jag var helt stum.

Ekros vann på 6.25,1, Regborn var tvåa på 6.26,6 och Filip Nilsson, Mölndal, slutade trea på 6.27,0. De tre var i särklass, fyran Johan Andersson, Uppsala, var över tio sekunder bakom.

För Regborn startade roddkarriären med en längre rehabperiod vintern 2013/14, och sedan dess har han hållit igång med ett par pass i veckan under försäsongerna.

– Det är den alternativträningsform som jag får ut mest av. Det känns som det är mer slöseri med tid att springa i vatten eller åka skidor, för jag har inte jättebra skidteknik och får inte ut så bra träning av det. Rodd blir mer tidseffektivt. Och så tycker jag att det är rätt kul också. Folk tycker att jag är knäpp som tycker att det är kul, men det tycker jag, säger han till Svenska orienteringsförbundet.

Nästa lördag är det dags för nästa SM i "fel" sport för Regborn: Då springer han 3 000 meter i inomhus-SM i friidrott.