Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog upp Örebro i SHL – överraskad av Kentas avhopp: "Utifrån ser det förvånande ut"

Förre Örebro Hockey-tränaren Peter Andersson blev tagen av Kenta Johanssons avhopp:
– Det är tråkigt för Örebro när det blir så här, säger han.

Annons

Peter Andersson var den som tog upp Örebro i SHL, men valde att kliva av uppdraget när äventyret väl skulle börja. Hans efterföljare blev Kenta Johansson – som nu alltså även han gjort sin sista match som tränare för Örebro Hockey. Det beskedet gjorde Peter Andersson förbluffad.

Se mer: Kenta säger upp sig själv: "Känner ansvar mot föreningen"

– Klart jag blev förvånad. Det är rätt så tidigt in i serien. Utifrån ser det förvånande ut, säger Peter Andersson till 24Malmö.se som pratat med tränaren som numera är i Malmö.

Men även om Peter Andersson blev överraskad tror han ändå att tränarskiftet kan betyda något positivt för Örebro.

– Det är tråkigt för Örebro när det blir så här. Kenta är en duktig tränare och han har gjort ett jättebra jobb. Samtidigt är det en tuff bransch vi lever i varje dag. Jag känner dock inte till allt som hänt, därför kan jag inte uttala mig så mycket mer än så. Men jag tror Örebro kan komma starka ur det.

Läs mer: Krönika: Är vad Örebro Hockey behöver - låt Tornberg ta över

Peter Andersson hoppas nog inte att tränarbytet får en omedelbar effekt. Redan på fredag möts Örebro och hans nya lag Malmö i just Malmö i ett back-to-back-möte som även innebär match mellan lagen på lördag, då i Örebro. Och visst blir det speciellt för Peter Andersson att "komma hem" till Örebro.

– Det ska bli kul att få träffa mamma i alla fall, haha.

– Nä, skämt å sido. Det är klart att det ska bli roliga matcher. Jag var i Örebro länge och det är en klubb som betytt mycket för mig. Det kommer kännas speciellt, det ska jag inte sticka under stolen med, säger Andersson.