Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toivonen vägrade att prata om Zlatan: "Han har slutat"

Ola Toivonen är trött på att få frågor om Zlatan Ibrahimovic.
Nu vill anfallaren, som gjorde Sveriges enda mål mot Chile, fokusera på något annat.
– Han har slutat, det är vår ståndpunkt just nu, säger han till SVT Sport.

Annons

Ola Toivonen stod för en stark insats och fint mål i Sveriges förlustmatch mot Chile (1–2). Men efter nederlaget väcktes på nytt frågan om Zlatan Ibrahimovics vara eller icke-vara i landslaget.

För 31-åringen från Degerfors finns det ett enkelt svar.

– Han har slutat, det är vår ståndpunkt just nu, säger Toivonen till SVT Sport.

► (+) Nytt mål i landslaget av Toivonen – som instämmer i kängan mot klubblaget: "Det har vi pratat om förut"

Anfallaren vill inte spekulera i en eventuell Zlatan-comeback i landslaget utan konstaterar att konkurrenssituationen på positionen redan är tuff.

– Den är hård. Så ska det vara i ett landslag. Nu har jag och Marcus (Berg) spelat många matcher genom hela kvalet, men John (Guidetti) har börjat spela bra i Spanien igen, Kiese (Thelin) gör det bra i Belgien och Totte (Christoffer Nyman) i Tyskland. Det är sådant vi behöver. Om Zlatan kommer tillbaka, det vet vi ju inte, säger Toivonen, som inte väntas spela mot Rumänien på tisdag.

– Vi får se hur chefen lägger upp det hela. Jag är här för att hjälpa till om någon är lite krasslig eller småskadad, säger han till SVT Sport.

► (+) Lövholms landslagskrönika: Allt som händer just nu räknas – förutom Zlatans upptåg