Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåring från Örebro kvalade in till Göteborg horse show: "Ett minne för livet"

Örebroaren Daisy Pearson är redan klar för Göteborg horse show.
Nu har även tolvåringen Sally Wittvången, från Vittvång strax utanför Örebro, kvalat in som en av 28 ryttare i ponnyhoppningsklassen Sverigeponnyn.
– Nu ska vi ha roligt och njuta på Scandinavium, säger hon.

LÄS OCKSÅ (PLUS): Talangen klar för Göteborg horse show – efter flytten till Malin Baryard: "Kändes som att komma hem"

Sally Wittvången, 12, är ett av 28 ponnyekipage som kommer att göra upp i Sverigeponnyns semifinal i Scandinavium, under Göteborg horse show, på onsdag. Därifrån går de tio bästa vidare till lördagens final.

Wittvången, som kommer från just Vittvång strax utanför Örebro, kvalade in genom att vinna sin kvalomgång i Rappestad redan i november. Hon rider sedan tre år tillbaka det nu 19-åriga stoet Hesperus Eagle och tävlar för Örebro Ryttarteam.

– Nu ska vi ha roligt och njuta på Scandinavium, ett minne för livet oavsett hur det går, säger Sally i ett mail till Sporten.

Sverigeponnyn avgörs på LB-höjd, där hindren är cirka 90 centimeter höga, och med inverkansbedömning vilket betyder att domare delar ut stilpoäng för hur fint ryttarna rider och det alltså inte bara handlar om att ta sig över alla hinder. Cupen är öppen för ryttare som inte tidigare kvalat in till SM och som är mellan 12 och 18 år och rider C-ponny.

Sedan tidigare är örebroaren Daisy Pearson inkvalad till Göteborg horse show i U23-klassen Krafft young rider cup.