Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas byggde ett radiohus i sin trädgård 

Radio är livet för Tomas Jennebo. Nu har han byggt ett eget radiohus – hemma i trädgården.

Hampetorp har fått ett nytt hus. Men inte vilket hus som helst, utan en radiostudio.

– Jag var vaken till halv fyra och fixade med detaljer. Sen gick jag upp vid halv sju och satte igång igen. Men nu är det i princip färdigt, berättar Tomas Jennebo.

Att ha ett eget radiohus hemma i trädgården i Hampetorp är något som Tomas Jennebo har tänkt på ett tag. Men att faktiskt göra verklighet av drömmen fanns inte på kartan förrän ett år sedan.

– Min mamma dog och lämnade efter sig ett mindre arv. Då tänkte jag att visst, jag kan köpa mig en motorcykel. Eller så gör jag slag i saken och bygger det där radiohuset.

Och så blev det. I mars började han med själva bygget.

– Jag har gjort allting själv, från att rita till att bygga, trots att jag fick underkänt på varenda skärbräda i träslöjden.

Radiohuset har fått namnet Studio Constance.

– Det är döpt efter min mamma. Hon var alltid så stolt över att jag sänder radio, så det är en hälsning till henne.

Från studion kommer bland annat webbaserade Jenneboradio och en del poddar att sändas och spelas in. Men Tomas tror att möjligheterna för den lilla studion är oändliga.

– Det kanske kan komma lokalband hit och spela lite. Eller så kan vi ha valvaka och grannen får komma och diskutera valresultat. Det häftiga med webbradio är att jag kan nå ut till hela världen. De enda begränsningarna som finns sitter i den egna skallen.

Tomas Jennebo

Ålder: 59 år

Bor: Hampetorp

Gör: Frilansar som radiolärare på Linnéuniversitet i Kalmar, sänder webbradio och har precis byggt färdigt sitt egna radiohus hemma i trädgården.

Familj: Frun Kerstin, dottern Filippa, barnbarnet Charles och katten Plus.

Bakgrund: Började arbeta med radio först som 36-åring. Innan har han bland annat varit fotograf, dödgrävare och truck¬förare. Har arbetat på P4 Örebro och bland annat sänt programmet ”Morgonöppet”.

Lyssnar helst på: ”Det här kommer låta motsägelsefullt, men jag lyssnar helst på tystnaden. Jag tycker att det är häftigt när det är riktigt tyst.”