Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomer: "Det suger"

Den som tydligast visade sin besvikelse efter att ÖSK åkt ur allsvenskan var tveklöst Tomer Chencinski.
– Det suger, säger den kanadensiske målvakten.

Efter att domaren Tobias Mattsson blåst av för full tid sjönk Tomer Chencinski ihop vid sitt mål. Förtvivlad över att ÖSK:s degradering nu var ett faktum.

– Det är en stor besvikelse. Jag är så upprörd över att vi åker ur. När man spelar en hel säsong är framgång det man söker efter. Att åka ur är ingenting man vill uppnå och när det händer. Det suger, säger Tomer.

Han har, liksom laget haft en jobbig säsong där han fick sitta på bänken i första matchen mot Åtvidaberg. Men sedan fick han chansen i den efterföljande omgången och vaktade sedan målet i de efterföljande sju matcherna. Efter det fick dock Jonas Sandqvist chansen på nytt och inte förrän för tre veckor sedan - mot Elfsborg borta - stod Tomer mellan stolparna igen.

– Det har varit en tuff säsong. Mitt första år i Sverige, men det har ändå känts okej. Just nu känner jag dock bara stor besvikelse över degraderingen.

Kan du peka ut varför ni åker ur?

– Vi har inte haft en tillräckligt jämn nivå, utan för mycket upp och ner. Över 30 matcher behöver man jämnhet och drt var inget vi hade tillräckligt mycket av, säger Chencinski.

Den kanadensiske målvakten gjorde en bra insats mot Helsingborg och stod för flera kvalificerade räddningar. Kanske har chanserna ökat för att han är ÖSK:s första val i målet för nästa säsong.

– Det vet jag väl inte. Just nu tänker jag mest på de tre sista matcherna vi har kvar. Jag ska fortsätta jobba hårt och visa att jag är värd en plats i laget.

Du har kontrakt även nästa säsong. Är ambitionen att fullfölja det?

– Vad som händer i framtiden får vi se. Just nu fokuserar jag bara på ÖSK och att fullfölja den här säsongen, säger Tomer.