Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma schemarader kan inte fyllas genom högtravande debattartiklar

Svar på artikeln ”Regionens planering håller sig inte till semesterlagen” i NA 24 juni.

Vår grundinställning är att Region Örebro län ska vara en attraktiv arbetsgivare som värnar en god arbetsmiljö. Så långt har ingenting förändrats jämfört med tidigare. Däremot har utvecklingen av den pågående pandemin i vår omvärld medfört att vi just nu befinner oss i en extraordinär situation som kräver extraordinära insatser.

Dessa insatser har bland annat bestått av en snabb omplanering av den semester, som hade fyra sammanhängande veckors ledighet som utgångspunkt.

Att göra avsteg från de fyra sammanhängande semesterveckorna är ingenting vi gör lättvindigt, men det är heller ingenting som bryter mot någon lagstiftning.

Kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB) har en avvikelse från semesterlagens ska-krav på fyra veckor sammanhängande ledighet. Avvikelsen säger att de fyra veckorna ska eftersträvas.

Men bara för att vi följer gällande lagar och bestämmelser är det långt ifrån enkelt att, som både arbetsgivare och vårdgivare, ställa patienternas behov av en patientsäker vård mot medarbetarnas behov av viktig återhämtning och behov av semester.

I våra försök att lösa semestersituationen har en rad åtgärder vidtagits, bland annat:

Annonsering och rekrytering av nya medarbetare.

Omfördelning och förflyttning av medarbetare internt inom vårdverksamheten.

Omfördelning av gemensamma resurser inom Region Örebro län.

Omfördelning av medarbetare inom administrativa funktioner till vårdverksamheten.

Utbildningsinsatser för att introducera och utbilda för nya roller och uppgifter.

Prioritering av arbetsuppgifter med anledning av covid-19, vilket innebär att all verksamhet som inte är nödvändig skjuts upp.

Trots ovanstående åtgärder har vi inte kommit ifrån behovet av att planera för tre veckors semester samt en semestervecka till hösten med extra ersättning för medarbetare som arbetar vårdnära och för medarbetare som kan bidra i vården av patienter som drabbats av covid-19.

Men läget förändras snabbt, och vi kommer att vara så flexibla vi bara kan. Är det möjligt, beroende på situationen med covid-19, kan semesterveckor läggas tillbaka som semester under sommarperioden.

Vi befinner oss i en väldigt svår tid. Det är enkelt att som Vänsterpartiet peka på allt som inte är som det borde.

Frågan är hur Vänsterpartiet vill agera för att säkerställa att de patienter som behöver också kan få den vård de har rätt till under Corona-pandemin, en utmaning som vi delar med stora delar av världen. Tomma schemarader kan inte fyllas genom högtravande debattartiklar.

Andreas Svahn

Regionstyrelsens ordförande

Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel