Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomt tas bort efter beslut av Regeringen

Regeringen har beslutat att Laxå kommun ska ta bort en av de fem sjönära tomterna som är till försäljning vid sjön Skagern. Anledningen är att det löper ett vägservitut över en av tomterna.

Annons

Kommunfullmäktige i Laxå kommun beslutade den 15 oktober 2008 att anta en detaljplan för del av Kroppfjäll 3:4 och Kroppfjäll 3:5-3:12 vid sjön Skagern. Det handlade om fem nya tomter till försäljning.

Beslutet överklagades av två privatpersoner till länsstyrelsen som avslog överklagandet den 4 februari 2009.

Varför de två privatpersonerna överklagade var för att de har ett servitut på den väg som löper över en av de fem tomterna som Laxå kommun ville sälja. Laxå kommun yttrade sig i ärendet och framförde att gjorde misstaget att inte uppmärksamma det vägservitut som finns på den tänkta tomten.

Laxå kommun bad de klagande om ursäkt och gav de två privatpersonerna flera förslag på lösningar på problemet. De två klagande hörde aldrig av sig, utan överklagade till Regeringen.

Laxå kommun föreslog då att regeringen skulle upphäva beslutet att anta detaljplanen inom det aktuella området. Regeringen beslutade några dagar innan julafton att upphäva beslutet om detaljplan för tomten. I övrigt avslogs överklagan.

På det senaste kommunfullmäktigemötet beslutades det att tomten som är beslastat med en servitutsväg ska tas bort.

Anledningen till att Samhällsbyggnadsenheten på Laxå kommun ändrade detaljplanen var för att tillmötesgå de två personer som överklagade och för att få tillstånd en försäljning och byggnation på tomterna inom en snar framtid.

Annons