Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tondövt beslut om Åsen av Hallsbergspolitiker

Vi 70-plussare är tåliga. Det vi trodde var veckor av isolering har visat sig vara långa månader. Men vi sköter oss för att kunna återgå till ett bra pensionärsliv.

Då nås alla de som har haft sitt vattenhål i dagcentralen Åsen i centrala Hallsberg av beskedet: Kommunen kommer att dra ner på verksamheterna och kanske stänga Åsen helt för att lägga pengarna på det nya äldreboendet Kullängen. Totalt tondövt med tanke på vad ortens 70-plussare ser fram emot efter coronan.

Dagcentralen Åsen har genom åren verkligen tillhandahållit det som kallas god kultur. Mötesplats med så fin personal, kafé, matsal, äldregymnastik, vävstuga, föredrag, musik och annan kultur, föreningsliv med mera

Nu visar det sig att när kommunen beslutade om det nya äldreboendet Kullängen räknade man kallt med att stänga ner de blomstrande verksamheterna på Åsen och kanske hela dagscentralen för att täcka delar av kostnaden för Kullängen. Man sköt alltså inte till nya pengar fullt ut. Det medger ansvarigt kommunalråd Veronika Wallgren. Därför får 70-plussare i Hallsberg sakna så mycket värdefullt i sin vardag när coronan är över. Totalt fel! Gör om och gör rätt!

Ulrik Jansson

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel