Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torgfrågan är inte redo för politik än

Replik

... till Anna Ahnér med flera, NA 20 maj.

Den utredning som togs fram av tekniska förvaltningen angående torget i Askersund höll så låg kvalitet att den var oanvändbar för vidare arbete och som budgetunderlag. Frågan om torget är både viktig och komplex och de utredningsresurser som behövs, finns inte på tekniska förvaltningen. Således har kommundirektören (som är chef över alla förvaltningar) fått uppdraget att säkerställa att frågan blir korrekt hanterad, oavsett vem som ska fatta besluten. När förvaltningen har en bild av vad som måste göras och hur det ska göras kommer frågan hanteras politiskt. Där är vi inte ännu.

Innan några politiska beslut är fattade är det väl tidigt att tala om att demokratin är i fara. Möjligen har vi slösat bort skattepengar på en oanvändbar rapport (vilket i sig är olyckligt). Men det är långt mycket bättre än att gå fram med dåliga förfrågningsunderlag vilket hade kunnat bli följden. Se det som att vi har gjort ett omtag på ett projekt som kunde gått väldigt fel och blivit väldigt dyrt. Vi har försökt förklara ovanstående både på AU och på KS men informationen har uppenbart inte nått fram till Anna Ahnér med flera vid sittande bord.

Caroline Dieker

Moderaterna,

kommunstyrelsens ordförande

Staffan Korsgren

Liberalerna,

ordförande kultur- och tekniknämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel