Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törs jag bli gammal i Örebro?

Jag hade ett känslofyllt samtal med min mamma, hon är 73 år gammal och bor på ett vård och omsorgsboende i Örebro på grund av att hon drabbades av en stroke för ett antal år sedan.

Hon fick som så många andra, ett brev från Örebro kommun i december där de sade upp hennes hyreskontrakt och om hon vill bo kvar så är hon tvingad att gå med på en hyreshöjning som är totalt orimlig, i dag betalar hon 4 200 kr per månad för 32 kvm, och det är bara hyran, i det ingår ingen omsorg, mat etcetera, det tillkommer med cirka 5 000 kr per månad.

Örebro Kommun höjer nu hennes hyra till 7 800 kr per månad. Det försvarar de med att gemensamma ytor ingår, jag har läst uträkningen och de räknar med allt, till exempel. sprinkler, brandlarm, personalens kök och tvättstuga samt uteplats, och som referens har de bland annat använt Brobackens vårdboende i Upplands Väsby som har spa och träningsrum och som är rena lyxhotellet i jämförelse.

Min mamma är just nu djupt oroad över detta och hon säger att hon trivs i sin lägenhet och att hon inte vill flytta, och hon undrar hur hon ska ha råd med den nya hyran. Jag vet inte vad jag ska svara, annat än att det löser sig, men jag vet ärligt talat inte hur.

Hyreshöjningen är vansinnig och inte acceptabel och vi kommer givetvis att ta detta till hyresnämnden.

Jag är infödd Örebroare men nu vet jag inte om jag vill bo kvar här, eftersom jag inte törs bli gammal i Örebro.

Skärpning Örebro kommun

”Upprörd anhörig”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel