Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Total katastrof" för Marcus

GP2-loppet i Bahrain blev en ny mardröm för Marcus Ericsson. Kumlakillen fick stopp på uppvärmningen och istället för att starta i första startled tvingades han starta sist och slutade på 13:e plats.

Annons

Marcus Ericsson siktade på seger efter sitt bästa kval hittills i GP2-karriären. Marcus var tvåa i kvalet och stod i första startled, bredvid schweizaren Fabio Leimer som hade pole position.

Men när bilarna rullade i väg för det obligatoriska formationsvarvet stod svensken kvar på startlinjen. Dams-teamets personal fick skjuta in Marcus bil i depån varifrån han startade som siste man när uppvärmningsvarvet var överstökat.

- En total katastrof. Fullständigt uppåt väggarna, utbrast tv-kommentatorn Janne Blomqvist förtvivlat.

Körde upp sig till 13:e platsI loppet körde Marcus upp sig från 26:e till 13:e plats. Han fick en skada på framvingen i början av loppet och gjorde ett tidigt depåstopp som tog hela 46 sekunder. Damsteamet passade då på att byta nosen längst fram på bilen.

Marcus var ett tag snabbast av alla i loppet och körde upp sig till elfte plats, men tappade två placeringar på sista två varven med slutkörda däck.

Fabio Leimer förvaltade sin pole position och  vann loppet före Stefano Coletti, Monaco. Dessa två har också ryckt i mästerskapet. Båda har kört in 54 poäng.

Marcus Ericsson är fortfarande poänglös och han startar från 13:e position i söndagens sprintrace i Bahrain.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.